pečuj doma

INFO: Sv. Anna dostala ivermektin pro 20 tisíc pacientů

2.3.2021

Brněnská fakultní nemocnice u sv. Anny dostala 10 tisíc balení ivermektinu. Informaci Právu sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Lékaři podle něj mají o tento lék zájem a kvůli dlouhému čekání na dodávky ze zahraničí bylo nutné zajistit pro české pacienty lék rychleji. „Zařídili jsme to tak, že to nakoupila nemocnice u svaté Anny,“ řekl Babiš.

"Je to 10 tisíc balení pro 20 tisíc pacientů,“ sdělil Právu dále premiér Andrej Babiš (ANO). „Bylo to v rekordním čase, zájem o tento lék je velký,“ dodal. Právě brněnští lékaři jako jedni z mála v Česku lék nasadili na léčbu covidových pacientů už na podzim.

Z Brna se bude látka distribuovat do dalších nemocnic. Primář Michal Rezek Právu sdělil, že se mu ozvali lékaři z jiných nemocnic, kteří by látku u pacientů s covidem-19 rádi vyzkoušeli. Nečekaně rychlou dodávku Právu potvrdil i primář z nemocnice u Svaté Anny Michal Rezek. „Ano, teď to sem přijelo,“ potvrdil.

Brněnská fakultní nemocnice u sv. Anny dostala 10 tisíc balení ivermektinu. Informaci Právu sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Lékaři podle něj mají o tento lék zájem a kvůli dlouhému čekání na dodávky ze zahraničí bylo nutné zajistit pro české pacienty lék rychleji. „Zařídili jsme to tak, že to nakoupila nemocnice u svaté Anny,“ řekl Babiš.

Dnešní dodávka deseti tisíc balení by se měla z Brna brzy dostat i k dalším lékařům. „Určitě to nebudeme brzdit a držet tady u nás,“ řekl primář Michal Rezek „Problém by ale mohl být s distribucí.“ Nemocnice totiž nemají distribuční síť a samy nezajišťují rozvoz léků například do lékáren. „Tím, že je to všechno rychlé, tak se musí vyřešit ještě postup, jak to dostat do nemocnic a k lidem,“ řekl Rezek.

Fakultní nemocnice u svaté Anny by si podle něj mohla nechat dávky pro 500 lidí, kromě hospitalizovaných i pro ambulantní případy.

Ministerstvo zdravotnictví podle premiéra pracuje na klinické studii tohoto léku. Zatím není jasné, kdy by mohly být k dispozici výsledky. Čeká se také, jaké bude stanovisko SÚKL, který by nastavil u ivermektinu podmínky užití zřejmě podobně jako například u monoklonálních látek.

Zdroj: Právo, novinky

 

Moravskoslezský kruh, z. s. zahájil nový projekt.
Hlaste se na kurzy pro pečující a opatrovníky, které pořádáme v červnu Brně.
Potom byste mohli být v kolizi. Přečtěte se návod právničky Radky Pešlové, jak situaci vyřešit.
Všechna čísla novin najdete na webu.

Články

PTÁTE SE: Zaměstnavatel chce znát invalidní důchod i pobírané dávky

27.3.2024 Pečuji o osobu, které byl přiznán invalidní důchod III. stupně. Chtěl bych se zeptat, zda má zaměstnavatel (chráněná dílna) právo po invalidním důchodci chtít rozhodnutí o přiznání invalidního důchodu s datem přiznání? Taktéž po něm zaměstnavatel požaduje aktuální výměr invalidního důchodu. Když jsme se dotazovali, za jakým účelem chce toto sdělit více...

INFO: Pacientské organizace pomáhají medikům naučit se komunikovat

26.3.2024 Na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy vznikl ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví nový předmět: Péče orientovaná na člověka. Přináší inovativní přístup ke vzdělávání budoucí generace lékařů tím, že se zaměřuje na rozvoj komunikačních dovedností a zdůrazňuje lidský aspekt lékařské profese. Má za sebou první úspěšný semestr a na podzim více...

ZPRÁVY: Ceny Gratias 2024 předal ministr Marian Jurečka

25.3.2024 MPSV i letos vyjádřilo své uznání našim sociálním pracovnicím a pracovníkům. Na konferenci v barokním refektáři Dominikánského kláštera v Praze předal ceny Gratias 2024 ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka ( KDU-ČSL). Stalo se tak u příležitosti Světového dne sociální práce. „Jsou to hrdinové všedního dne,"  řekl ministr. více...

Podporují nás

Spolufinancováno Evropskou unií
Ministerstvo práce a sociálních věcí
Ministerstvo zdravotnictví
Jihomoravský kraj
Statutární město Brno
Chcete být informováni o nových článcích na našem webu? Přihlaste svůj e-mail k odběru.

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.