pečuj doma

Neuvěřitelný požadavek: Vakcinace 6 tisíc gladiátorů

25.1.2021

Koronavirová pandemie zcela odhalila zrůdnou povahu současného profesionálního sportu. Sport, jak vidíme, dnes už nepotřebuje ani diváky. A soutěž, tu potřebuje už jenom jako zdání, hlavně je dobrá k tomu, aby se mohly točit veliké peníze. To, čemu setrvale ještě říkáme sport, je v podstatě už jenom pumpa peněz.

Sportovci během koronaviru projevili naprostý nedostatek empatie. Ty, kteří aspoň naznačili, že v době, kdy se odehrává národní tragédie, soucítí se svoji zkoušenou zemí, je možné spočítat na prstech ruky. Je to skupina, která při testech opakovaně podvádí a opakovaně je z toho usvědčována v zahraničí.

Předseda Národní sportovní agentury Hnilička nyní požádal premiéra Babiše o zařazení českých reprezentantů do vládní strategie očkování proti koronaviru. Má jít o 6 tisíc osob. S požadavkem na co nejrychlejší vakcinaci sportovců a dalších členů olympijské výpravy, až to bude v následujících měsících možné, přišel i Český olympijský výbor. V pondělí na požadavky reagoval ministr zdravotnictví Jan Blatný. „Já o tomto požadavku vím, zatím jsme takové rozhodnutí neučinili,“ řekl.

Při nedostatku vakcín, se kterými se naše země potýká pro rizikové skupiny, a jedné z nejvyšších úmrtností na počet obyvatel a jednoho z nejvyšších počtu nakažených Covidem, je zcela nejasné, co vakcinace těchto gladiátorů může přinést pro českou společnost. Ale jak je každému zřejmé, sportovci díky svému mnohočetnému propojení na svět megabyznysu patří mezi jednu z nejvyšších kast společnosti, a už proto bude zajímavé sledovat, jak se s jejich požadavkem vypořádá česká vláda a ministerstvo zdravotnictví. My se k tématu ještě určitě vrátíme.

(ah)

Doplnění o dva dny později:

Prezident MOV Thomas Bach při telekonferenci s národními olympijskými výbory zopakoval, že je vhodné očkování všech, co chtějí na OH v Tokiu. Ačkoliv povinné nebude moci být, protože  některé státy daly údajně najevo, že přednostní očkování olympioniků neumožní.  Bach proto vyzval sportovce i členy doprovodu, aby se nechali očkovat proti koronaviru, pokud se k vakcíně dostanou.

Do března by se mělo rozhodnout o přítomnosti fanoušků. Uspořádání olympijských her je pro MOV zcela zásadní, potvrdil otevřeně Bach. I kdyby měly být jen čistě televizní a před prázdnými tribunami.Velká část příjmů MOV je totiž z vysílacích práv, za Tokio by to mělo být mezi dvěma a třemi miliardami dolarů (43 až 64 miliardami korun). Japonci si OH nepřejí, ale tlak na ně se stále stupňuje a stejně tak i finanční sliby, co jim OH přinesou.

Zdroj: idnes

 

Moravskoslezský kruh, z. s. zahájil nový projekt.
Hlaste se na kurzy pro pečující a opatrovníky, které pořádáme v červnu Brně.
Potom byste mohli být v kolizi. Přečtěte se návod právničky Radky Pešlové, jak situaci vyřešit.
Všechna čísla novin najdete na webu.

Články

INFO: Když hvězdy přednáší - červen, Mahenova knihovna, Brno

26.4.2024 Jsou kurzy a kurzy. Co si budeme povídat – některé jsou fádní, nezáživné. Ale některé jsou kreativní, poutavé. A když na nich přednáší skutečné osobnosti, jako je osobnost neziskovek JMK 2021 Leona Zemanová nebo Radka Pešlová, kterou provází renomé výjimečně právničky. Anebo zářivá Martina Holcová, kterou znají i v dalekém Finsku… více...

ZPRÁVY: Babiš převzal Potůčkův návrh na veřejnoprávní pilíř!

25.4.2024 Alena Schillerová a Karel Havlíček v podstatě odsouhlasili za ANO na schůzce u prezidenta důchodovou reformu, jak ji dělá vláda Petra Fialy. Andrej Babiš je však přinutil souhlas odvolat a následně přichází s novým řešením, které ovšem není nové. Nedávno jsme psali, že právě toto navrhuje dlouholetý expert na tuto problematiku Martin Potůček z FSV UK. více...

NAŠE SALLY: Nevlastní matka překračuje dávkování léků

24.4.2024 Milá Sally, moje nevlastní matka má diagnostikovanou demenci, je jí 92 let, bydlí sama a kromě ztráty krátkodobé paměti a občasných halucinací je na svůj věk čilá. Problém je v podávání léků, není schopna zajistit si správné dávkování. Má léky preventivní na anginu pectoris a léky na demenci. Poslední měsíc sní víc léků, než má. více...

Podporují nás

Spolufinancováno Evropskou unií
Ministerstvo práce a sociálních věcí
Ministerstvo zdravotnictví
Jihomoravský kraj
Statutární město Brno
Chcete být informováni o nových článcích na našem webu? Přihlaste svůj e-mail k odběru.

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.